Uitstel code 95, rijbewijs en ADR

Er zijn veel vragen over de verschillende uitstel-regelingen die op dit moment van toepassing zijn. EBTL geeft antwoorden op de vragen. 

Het volgen van theoriecursussen voor rijopleidingen of nascholing is op dit moment nog NIET toegestaan en we weten ook niet wanneer dat wel weer mag. Het enige dat op dit moment toegestaan is, zijn

  • Rijopleidingen
  • Praktijktrainingen voor nascholing code 95, mits de theorie niet in groepsverband is

Op dit moment dus geen theorie-nascholingsopleidingen en geen ADR. Wel VCA en TCVT, maar dan zonder toekenning nascholingsuren.

Wat als het rijbewijs binnenkort verloopt?

Verloopt het rijbewijs of code 95 tussen 1 september 2020 en 1 juli 2021? Dan mag u 10 maanden optellen bij de einddatums. Een verlopen rijbewijs is Europawijd nog 10 maanden langer geldig, maar kan officieel niet meer worden gebruikt als identificatiebewijs. Het maakt het wel mogelijk om nu te wachten met verlengen van het rijbewijs tot de laatste code 95 uren zijn behaald.

Verloopt het rijbewijs of code 95 na 1 juli 2021? Voor rijbewijzen die ná deze datum verlopen is er nog geen besluit. Het is bekend dat de meeste rijbewijzen zullen verlopen voor 10 september 2021, omdat in 2016 door velen het rijbewijs is verlengd om de code 95 er op te zetten. Op dit moment moeten de rijbewijzen die verlopen ná 1 juli 2021 nog gewoon op tijd worden verlengd. Zijn dan niet alle cursussen gedaan, dan zal het voor beroepschauffeurs met code 95 einddatum 10-9-2021 na 10 september 2021 niet meer geldig zijn ivm verlopen code 95.

Wat als mijn ADR-diploma binnenkort verloopt?

 Verloopt het ADR-certificaat voor 1 september 2021? Voor de certificaten ADR, ADN en Veiligheidsadviseur is nu bepaald dat alle certificaten waarvan de geldigheid al is verlopen of verloopt vóór 1 september 2021, geldig zullen blijven tot 30 september 2021. De herhalingsopleiding en het herhalingsexamen moeten voor 1 oktober 2021 gevolgd worden.

De nieuwe geldigheidsduur van het certificaat begint op de oorspronkelijke vervaldatum van het certificaat.

Verloopt het ADR-certificaat na 1 september 2021? Dan zal er voor de einddatum een ADR-cursus en herhalingsexamen moeten worden afgelegd.

 

Zodra er nieuws is, komen wij weer met een nieuwe update.